Hvorfor bør du løpe?

Alle opplever noen ganger tunge dager der motivasjonen lar vente på seg, enten det er i jobbsammenheng, på skolebenken eller i andre deler av livet. Du kjenner deg trøtt og energiløs. Da hjelper det å løpe. Vi ønsker i denne artikkelen å fortelle deg hvor Løping påvirker kroppen positivt både fysisk og mentalt.

Fysiske fordeler ved løping

Sett bort i fra det åpenbare, at løping er en god treningsform som bedrer helsa, finnes det enda flere grunner til at det er en god ide å knyte på seg løpeskoene. Trening generelt, da også løping, frigjør en del hormoner som reduserer stress og depresjon. Gjennom at du ved å løpe er nødt å “bære” din egen kroppsvekt, vil du også styrke skjelett og muskler under aktiviteten. Videre bør det nevnes at gjennom å løpe så senker du kolesterolnivået i kroppen. Dette fører til at risikoen for hjerte- og karsykdommer reduseres drastisk. Som siste argument for hvorfor du bør løpe for å forbedre den generelle fysiske helsen din, legger vi frem at risikoen for kreft også reduseres gjennom å løpe. Mer spesifikt gjelder dette spesielt for kreftformer som kreft i mage, tykktarm, bukspyttkjertel og lever.

Mentale fordeler ved løping

Å løpe er en fin mulighet til å drømme seg bort. Enten du løper med musikk på ørene, langs bilveier eller i rolig og stille naturomgivelser, kan du for en kort periode glemme hverdagens kjas og mas, og leve deg inn i din egen verden. Dette i seg selv frigir energi. Samtidig er det bevist at de fysiske fordelene, som allerede er nevnt, også påvirker den mentale helsen din. Følelsen av å ha gjennomført en god treningsøkt gir deg gjerne god samvittighet, og du har gjennomført dagens treningsøkt. Dette kan igjen motivere deg til å ta fatt på andre gjøremål når du kommer hjem igjen.

Alt i alt kan vi si at du bør løpe for din egen helses skyld, både den fysiske og den mentale.